Ένθετο τέχνης 87

Δημοσθένης Αβραμίδης. Ζωγράφος - αγιογράφος

ένθετο τέχνης

Η τέχνη είναι θείον Δώρον. Πρώτος τεχνίτης ο Θεός. Ο άνθρωπος την χρησιμοποιεί για να δείξει πως είναι κι αυτός μικρός τεχνίτης. Έτσι δημιουργεί θαυμάσια έργα. Κι αν ο τεχνίτης είναι λιγάκι ένθεος, τότε τα έργα του παραπέμπουν στον Δημιουργό. Ανεβάζουν, υψοποιούν

. Ο Δημοσθένης Αβραμίδης είναι ένας πολύ καλός τεχνίτης. Έχει μέσα του θεϊκή φλόγα. Θέλει να εκφράσει και να δώσει στον πλησίον αυτό που βιώνει, αυτό που τον σιγοκαίει. Και το βγάζει τόσο με τη ζωγραφική του, που έχει μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα κι ομορφιά, όσο και περισσότερον εδώ με την αγιογραφία του, της οποίας θεραπεύει όλα τα είδη.

Έχοντας ενώπιόν μου το έργο του ο άγιος παπα-Νικόλαος ο Πλανάς, που είναι τοιχογραφία με αυγοτέμπερα στο παρεκκλήσιο του αγίου Νικολάου του Πλανά, του Ιερού Χιλανδαρινού Κελλίου Μαρουδά, Καρυές Άγιον Όρος, αληθινά χαζεύω βλέποντάς την. Με έλκει πλησίον του ο αγιασμένος Γέροντας, μου ανοίγει την ψυχή για λατρεία, φιλώ τα ιερά του άμφια, οσμίζομαι παράδεισο. Δεν θέλω να τον αφήσω. Τον κρατώ και προπαντός με κρατά. Έτσι αλλάζει το κλίμα. Γίνεται η εικόνα ένα πορθμείο, ένα μέσο που με μεταφέρει στο πρωτότυπο και με γεμίζει αγάπη γι'αυτό.

Επαινώ εγκάρδια το Δήμο μας και του εύχομαι ολόψυχα πάντα τέτοια να τεχνουργεί και να διακονεί με τρόπο θεανθρώπινο την αγία μας Εκκλησία και να μας ανεβάζει απο τη γη στον ουρανό. Τον ευχαριστούμε χίλιες φορές. Να 'ναι ευλογημένος πάντοτε. Γεια στα χέρια του.

π.ΑΝΑΝΙΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ

Όλα τα ένθετα τέχνης: